Čambál Róbert

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Priťahuješ všetko, čoho sa bojíš.

Inak povedané, dávame život myšlienkam, ktoré vyvolávajú strach. Je zaujímavé, koľko ľudí sa bojí smrti. A tak sa ňou obklopujú, či už v telke, alebo v novinách. Smrti sa bojíme, vtedy, keď si myslíme, že sme smrteľné telo. To je lož. Ľudia sú niečo omnoho viac ako len kus hliny. V bode, kedy to človek pochopí, prestane mať strach. Strach je výmysel , nástroj na ovládanie ľudí. Niet sa čoho báť. Iné je zľaknúť sa. To je inštinkt, ktorý nám pomáha žiť v tele. Ľakáme sa hlasných zvukov, pri páde, potknutí. Iné než strach je opatrnosť. Tá je matkou bezpečnosti. Opatrnosť je múdrosť. A tá nám bráni chovať sa spôsobom, ktorý by mohol mať bolestivé následky. Buďme opatrne nebojácni a všetko pôjde ako po masle. :o)

Myšlienka na každý deň | stály odkaz

Komentáre

  1. v podstate je to jasné,
    ale nemá mať rodič strach, o svojich blízkych, ešte nedochôdčatá, keď vie, že jeho koniec sa blíži a oni sa o seba postarať nebudú môcť. A čo vtedy, keď vyrastal v domove a vie, že jeho deti bude čakať ten istý údeľ. Nie je jednoduché v mladosti, sa nad smrťou povznieť
    publikované: 15.04.2011 10:28:39 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014